Cloud diensten

Niets is zo vervelend als dat uw foto's, video's of documenten verloren gaan door een crash van uw computer, of dat uw computer is gestolen of erger nog, dat er brand is geweest.

 

Daarom is het opslaan in een zogenaamde "Cloud" de ideale oplossing. Vanachter uw PC of smartphone upload u uw gegevens op het Internet en staat het voor altijd veilig op de server. Mocht er thuis of op kantoor iets gebeuren, dan staan uw gegevens nog op de Cloudcomputer.

Hacom biedt deze dienst gratis¹ aan voor al zijn klanten!

Het verschil met een normale Cloudopslag is dat deze bij ons NIET worden gedeeld met andere onbekenden, maar voor u zelf blijft. Wij noemen deze dienst dan ook "Owncloud". Externe clouddiensten gebruiken uw data terwijl deze bij Owncloud privé blijven.

 
Uw opslag is van u en daar blijven anderen vanaf!

 

Owncloud is een privé opslagsysteem voor al uw foto's, documenten, muziek en video's. Daarbij bevat het nog enkele andere functies zoals een kalender en een contactpersonendatabestand. Overal waar u de beschikking heeft van internet, kunt u gebruik maken van die gegevens. Met de handige smartphone app, kunt u zelfs buitenshuis ook toegang krijgen tot uw bestanden.

U krijgt bij Hacom 10 Gb gratis (1) en indien gewenst kunt u voor een klein bedrag Cloudruimte bijkopen.

 

Veilig door encryptie

 

Uw bestanden staan niet zomaar op de Owncloud, maar worden versleuteld weggeschreven door encryptie. Hierdoor bent u verzekerd dat uw gegevens versleuteld opgeslagen zijn.

 

Drag and Drop uploaden

 

U kunt eenvoudig op een gedeelte van uw eigen site inloggen en daar uw bestanden uploaden, bewerken of bekijken. Ook is het mogelijk om met de daarvoor aanwezige cliënt op uw PC te installeren. Met dit programma is het mogelijk om uw data op uw Owncloud met uw PC te laten synchroniseren. Dit programma is er voor Windows, Mac en Linxux.

Viewer voor ODF-bestanden

Wilt u Open Document Format-bestanden te lezen zonder ze te downloaden? Dat is met 1 klik op het bestand mogelijk. U leest dan bestanden(. ODT,. ODP,. ODS) via de webbrowser en vereist het geen download.

 

Viewer voor PDF-bestanden

 

U kunt direct al uw PDF-bestanden direct online lezen en heeft u overal toegang tot deze documenten.

 

Overzicht aan data

 

Met 1 druk op de knop, ziet vanuit het gebruikersmenu, exact hoeveel schijfruimte u in gebruik heeft en hoeveel schijfruimte u nog ter beschikking heeft. 2 Gb krijgt u van Hacom gratis en u kunt schijfruimte bijkopen.

 

Fotoalbums

 

Wil je een betere controle over uw gedeelde foto galerij? Nu kunt u de ownCloud foto directory's, sorteervolgorde, deel uw galerijen met een e-mailadres die u kiest, en te controleren of ze die foto's te delen met iemand anders.

Maak diverse fotoalbums en upload uw foto's direct online. Wil u elders uw mooie foto's laten zien, dan hoeft u alleen maar op het Internet in te loggen en u heeft direct toegang tot al uw data.

 

¹ Owncloud wordt alleen als gratis aangeboden aan klanten die hun website en hosting (vanaf pakket Standaard Plus) door Hacom hebben laten verzorgen en deze nog actueel zijn. Daarbij krijgen zij 5Gb gratis aan opslagruimte gratis.