Webdesign

worldHet bouwen van websites en applicaties is een belangrijk onderdeel van Hacom. Wij hebben ons in de loop van de jaren met het team gespecialiseerd in internet en automatiseringsoplossingen voor bedrijven, gemeenten en instellingen die zich professioneel op het Internet willen begeven of hun site willen updaten.

Eerst wordt er voor de onderneming een analyse gemaakt . In deze analyse komen o.a. de wensen van de opdrachtgever naar voren en de mogelijkheden van wat het Internet voor meerwaarde heeft voor de onderneming.


Aan de hand daarvan wordt er aan de ondernemer een adviesrapport verstrekt. Of het nu een eenmanszaak betreft, een gemeente of een grote onderneming met veel ondernemers, maakt dit niets uit.
Het advies wat wij geven is helder en door de jarenlange ervaring en betrouwbaarheid van ons bedrijf, wordt het advies altijd positief ontvangen.

Soorten Websites

Om even wat technisch te gaan kunnen wij websites verdelen in verschillende soorten:

 • Basic HTML = Een normale website waarin vormgeving wordt gevoed met tekstuele informatie;
 • Flash geïntegreerde HTML = Deze Websites zijn normaal opgebouwd met daarin stukjes Flash (animaties) of beweegbare opening;
 • Flash sites = Deze sites worden met een Flash techniek gebouwd. Vaak betreft het hier sites met veel beweging en animatie;
 • E-commerce sites = Dit zijn webwinkels waar klanten producten kunnen kopen en online kunnen bestellen;
 • Data gerelateerde sites = U moet hierbij denken aan een website die bv een module heeft voor een nieuwsbrief. De gegevens van de nieuwsbrieflezer komt in een afzonderlijk database te staan;
 • CMS-sites = Content Management System Dit zijn sites waarbij u zelf als ondernemer de informatie online kunt wijzigen. Door middels van een loginnaam en password krijgt u toegang tot een beheersinterfase die u in staat stelt om data te wijzigen. Dit soort sites zijn erg populair en meer hierover vind u op de pagina CMS-sites.
 • Gedegen kennis van Joomla, Drupal en Wordpress

 

 

Templates:

 

martial arts template.thumbIedere website heeft een zogenaamd Template. Dit is de vormgeving van de website. Door gebruik te maken van een template, ziet uw website (voor wat betreft de vormgeving) er overal hetzelfde uit waardoor de website professional over komt.
De template wordt helemaal afgestemd op de vormgeving van uw bedrijfsstijl. Zo is het voor de bezoeker direct herkenbaar.

Hacom werkt hierbij direct samen met uw reclamebureau of drukkerij. Is deze optie niet aanwezig, dan kunnen wij zelf een complete Template voor u bouwen.

 

 

Joomla concept:

 

joomla vert logoHet Joomla™ concept. Dit populaire besturingssysteem die wij veel gebruiken voor het bouwen van uw website. Joomla geeft u als gebruiker en ons als bouwers veel vrijheid als het gaat om CMS (content management).
Daarbij wordt Joomla steeds doorontwikkeld waardoor het gebruikersgemak en de veiligheid steeds worden verbeterd.

Met een CMS van Joomla bent u in staat om:

 • Zelf teksten te bewerken
 • Zelf foto's in te voegen

Verder biedt het Joomla concept diverse modules en componenten die het gebruikersgemak verbeteren. Enkele voorbeelden zijn:

 • Inzet Social media
 • Implementatie multimedia zoals bv YouTube
 • Mobiel geschikt maken voor smartphones of tablets
 • Het beheren van een Webwinkel
 • Multimedia video-en audiotoepassingen
 • Presenteren van fotoalbums

 

WordPress concept:

 

Wordpress-buttonWordPress is een ook content managementsysteem wat gebouwd is op Open Source Software, dat wil zeggen dat de software gratis is en steeds verder wordt doorontwikkeld net zoals Joomla.

Het is een wat eenvoudiger basissysteem wat aangevuld kan worden met diverse Plug-ins of Widgets. Hierdoor wordt de website wat dynamischer.
Wordpress wordt veelal gebruikt voor zogenaamde "Blogs" (Weblogs). Dit zijn websites waarbij bedrijven/particulieren hun bijzonderheden weergeven op een omgekeerde tijdgebonden chronologische volgorde. De bezoeker heeft vaak de mogelijkheid om op een artikel te reageren.